Foreningens historie kort

LUFTVÆRNS-ARTILLERI-FORENINGEN

STIFTET DEN 7. DECEMBER 1934

Der er noget specielt ved Luftværns-Artilleri-Foreningen, for det første er foreningen stiftet kun to år efter at det første mandskab har påbegyndt uddannelsen til luftværnsartillerister, for det andet regnede foreningen ikke sin start fra den stiftende generalforsamling, men fra det første møde, hvor man besluttede at udarbejde forsalg og vedtægter for den nye forening, og for det tredje kaldes foreningen altid blot LAF, og dens medlemmer benævnes ”LAFFER”.

Den 7. december 1934 samlede ca. 50 luftværnsartillerister af årgang 1932 (6. Artilleriafdeling) og årgang 1933 (10. Artilleriafdeling) i Sankt Andreas Ordenens lokaler på Frederiksberg Alle 11 i København, hvor man vedtog, at nu skulle luftværnsartilleristerne have deres egen forening. Man valgte Valdemar Bergmann som formand og Orla Sørensen som næstformand for en foreløbig bestyrelse. Der skulle udarbejdes vedtægter og tilrettelægges arbejde i den nye forening og indkaldes til stiftende generalforsamling.

Efter et ihærdigt forarbejde kunne man indkalde til den stiftende generalforsamling den 29. januar 1935 i Cafe Osborne på Vesterbrogade 29 i København, hvor 56 gamle luftværnsartillerister mødte frem og vedtog dannelsen af LAF og valgte Orla Sørensen som formand.

Man gik hurtigt i gang, og holdte den 1. marts 1935 den første møde med et foredrag i Grand Cafe på Kongens Nytorv og ”natmanøvre” med bal samme sted den 30. marts 1935. Herefter gik det slag i slag med forskellige arrangementer året ud. Den 7. december fejrede man et års fødselsdag i Webers selskabslokaler. Medlemstallet var da oppe på 134, i dag er vi ca. 700.

LAF er i dag repræsenteret over det meste af landet, med følgende afdelinger: Esbjerg Afdeling, Fyns Afdeling, Jylland Midt Vest Afdeling, Jylland Midt Øst Afdeling, Jylland Syd Afdeling, Københavns Afdeling, Randers Afdeling, Sjællands Afdeling og Aalborg Afdeling.

Vi kegler, skyder og afholder fester m.m., - hvor det er årgangsfesterne der har første prioritet. Vi er meget aktive med forskellige arrangementer samt ved deltagelse i andre soldaterforeninger og de sammenslutninger vi er medlem af. Det har vi megen glæde af.

Der blev i indledningen nævnt, At LAF er en ganske speciel soldaterforening. Dette giver sig udtryk i, at foreningen, som Hærens eneste soldaterforening, har en splitfane. I 1932 tilgik befalingsmænd fra Kystartilleriet (Søværnet) og 10. Artilleriafdeling til den nyoprettede luftværnsafdeling og på grund af mangel på officerer til luftmålskydning. Siden da har Landsforeningen ført splitfane.

Samlingspunktet i foreningen må nok siges at være LAFs landsbestyrelse samt ikke mindst i afdelingernes bestyrelser, kontoret, hvor alle informationer registres og foranlediges ”ordnes” samt vort blad ”Projektøren”. Som udgives 4. gange om året og er stedet, hvor alle kan komme med deres meninger, samt bringe indslag fra aktiviteter rundt om i landet og artikler af forsvarspositiv karakter.   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.05 | 22:57

det koster 100 kr pr person

...
14.04 | 22:57

ja der er vores væk jeg har prøvet på at finde vores men det er ikke løkkes så hvis der er en som kan hjælpe så ville det være dejlig hilsen Svend årgang 1970

...
30.03 | 19:17

Ja den kommer nok snart har ikke modtaget den

...
21.03 | 13:48

Du skal se på undersidene for at se mere.

...
Du kan lide denne side