Luftværnsegiment

LUFTVÆRNSREGIMENT

(Omtale af regimentsmærke)

 

Mærket består af en vinget, brændende bombe, smykket med christian X´s kronede navnetræk, og lagt på to krydsede kanoner tillige med valgsproget: SUSPICITE CALELUM (Sku op mod himlen) i skriftbånd.

 

 

Motivet beskriver luftværnsartilleriets virksomhed; specielt bemærkes de slanke, moderne kanonrør - ganske vist forsynet med ældre bundstykker. Det kongelige navnetræk henviser til oprettelsen 1. november 1923.

Skjoldfarve: ½ karmosin - ½ blå.

Luftværnsregimentet fremsendte 21. juni 1946 ikke mindre end 12 farvelagte skitser beregnet tilærmemærker i stof, og regimentet anbefalede selv en gul luftværnskanon på rødt/blåt underlag. Uniformskommisionens forsalg var imidlertidig de krydsede kanonrør med to fra skæringen udgående vinger, hvilket forøvrigt var et fremskridt i forhold til det af regimentet foreslåede.

Generalstaben var ikke besgejstret for de vingede kanoner, henset til at regimentet ikke var luftbåret, og herudover fandt man, st Christian X´s navnetræk burde medtages.

Da vingerne og navnetrækket blev placeret på en bombe, lagt på kanonrørene, og skriftbåndet også blev tilføjet, kunne mærket imidlertid godkendes og sættes i produktion, således at det første gang blev anlagt på regimentets 27 års fødselsdag.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.05 | 22:57

det koster 100 kr pr person

...
14.04 | 22:57

ja der er vores væk jeg har prøvet på at finde vores men det er ikke løkkes så hvis der er en som kan hjælpe så ville det være dejlig hilsen Svend årgang 1970

...
30.03 | 19:17

Ja den kommer nok snart har ikke modtaget den

...
21.03 | 13:48

Du skal se på undersidene for at se mere.

...
Du kan lide denne side